Fordító, Translate

2013. október 1., kedd

ISTENI LÚGOS ÉTELEK RECEPTJE


Reszelt édeskömény és narancs saláta 
 
1 nagy  narancs
1  édeskömény ( édeskömény levelek a díszítéshez)
1 sárgarépa
1  citrom leve
Olívaolaj
Só ízlés szerint
 
1) Az édesköményt legvékonyabban  zöldséghámozóval szeleteljük fel. 
2.) Citrommal a édesköményt meglocsoljuk és hagyjuk, amíg elkészül a többi összetevő
3) A zöldség hámozóval a sárgarépát is szeleteljük fel. 
4) A narancs héját vágjuk le egy késsel. Lehet,   vékony kerek szeletekre vagy kisebb háromszögekre vágni, ahogy könnyebb enni.
5) Azt hiszem, az édeskömény levelek nagyon szépek, így vágtam néhány édeskömény levelet a díszítéshez
6.) Keverjük össze  olívaolajjal, citromlével és sóval ízlés szerint.

 



Kamut Bulgur Grillezett tofu fokhagymás parajjal

Előkészítés - 30 perc

  2főre
  • ½ csésze  Bulgur  
  •   1 ½ csésze növényi erőlevest
  •   1. darab tofu  
  • 1 zacskó  spenót
  •   1 fokhagyma  
  •   Olívaolaj  
  •   himalája só és bors ízlés szerint  
  •   szója sajt, ha akarod

  1.  ½ csésze Bulgurt megfőzünk 1 ½ csésze növényi erőlevesben. Az arány kell 1:3 bulgur víz(leves). A bulgurt meg lehet főzni rizsfőzőben is.   
  2. Vágjuk a tofut 1 cm vastag szeletekre, és grillezzük őket egy palacsintasütő serpenyőben. Ízesítsük sóval vagy a kedvenc fűszerekkel. Én mindig himalája sóval   szoktam amely lúgos és  az egyik legtisztább formája a sónak.  
  3.   Finomra vágjuk a fokhagymát. Futtasuk meg őket egy serpenyőben kis olívaolajjal aranybarnára  
  4.   Adjuk hozzá a spenótot serpenyőben, és keverjük el. Adjunk hozz a spenótot és néhány percig főzzük. 




Zöldség leves másképp

Hozzávalók:
1 liter zöldségleves
 1kockára vágott fehér hagyma
 3 vágott sárgarépa
 3 vágott zellerszár
Marék zöldbab
 4  piros burgonya (nem kötelező)
Marék friss bébi spenót levelek (nem kötelező)
Cayenne bors, szárított bazsalikom, tengeri só és bors ízlés szerint


Minden összetevő, kivéve a spenót és fűszerek a forraljuk egy nagy fedett fazékban, majd hagyjuk lassú tűzön körülbelül 40 percig, vagy amíg zöldségeket megpuhulnak, alkalmanként megkeverve. Adjuk a spenótot és a fűszereket hozzá egy-két perccel mielőtt elkészül. Keverjük össze, és tálaljuk.


 

Hajdina palacsinta 

Hozzávalók
1 csésze hajdina liszt
2 tojás
1 evőkanál olívaolaj
1/2 teáskanál só
1/2 liter víz
3 evőkanál olívaolaj 

Keverjük, hozzá az összes hozzávalót 1 percig.

Hagyjuk állni 2 órán keresztül, egy ruhával a tetején a tálba. Olajat tegyünk a  a serpenyőben, és  mindkét oldalát süssük át a  forró
serpenyőben.

 Sós szirupot készíthetünk hozzá olíva olajból, sóval , fokhagymával.



Borsós pesto

Hozzávalók 4 főre
 

 
2 csésze borsó (friss vagy fagyasztott)
1 csésze bab ( friss vagy fagyasztott is jó)
1/3 avokádó
1 gerezd fokhagyma
1/3 csésze olaj, len-vagy olívaolaj
Himalája só ízlés szerint (én szoktam használni körülbelül 1/2 teáskanál)
Egy maroknyi friss menta
3 friss ág koriander
1 citrom és a héja a fél citromnak

Ez egy egyszerű lúgos étrend recept. Először is, csak meg kell mosni a borsót és/vagy a babot, és  forraljuk két percig, ha a víz felforrt.
Miután végeztünk (szó szerint, 120 másodperc minden amit szükséges ), tegyük őket egy szűrőedénybe majd helyezzük egy turmixgépbe a többivel :avokádó, fokhagyma, olaj, só, menta,  koriander.  Most adjunk hozzá egy kevés citromlevet.

 
Avokádós pestos tészta

  • 4 érett avokádó / hámozott és kimagozott/
  • 3 1/2 csésze friss bazsalikom
  • 1 csésze hidegen sajtolt oliva olaj 
  • 1 1/2 csésze apróra vágott  mandula 
  • 1/4 csésze friss citromlé
  • 2 evőkanál apróra vágott fokhagyma
  • 1 teáskanál vagy 1 1/4 teáskanál tengeri só 
  1. Helyezze az összes összetevőt a aprítóba vagy turmixba.
    • A tészta:
    • 1 csomag gluténmentes spagetti tésztát kifőzünk. 
    • 4  cukkinit zöldséghámozóval felhámozóval szeleteljük fel, és olajon dinszteljük meg
    • nyers apróra vágott mandula
    • reszelt citromhéj
          A kifőtt tésztára tesszük a cukkinit a pestot és a mandulát reszelt citromhéjjal. 


2013. szeptember 30., hétfő

ITT AZ ŐSZ- LÚGOSÍTÁS, MÉREGTELENÍTÉS !

Az ősz ajándékai a csodálatosnál csodálatosabb zöldség és gyümölcsfélék amik lehetővé teszik számunkra a feltöltődését, lúgosítását szervezetünknek.
Akkor jó a méregtelenítés ha a testünk egészére, a lelkünkön és a gondolatainkon át hathat.
MIVEL MÉRGEZZÜK MAGUNKAT?

A TEST-LÉLEK-SZELLEM( TUDAT) szerkezetét tekintve haladjunk felülről lefelé.

SZELLEMI MÉRGEK

Szellemi mérgeink a negatív gondolataink. Melyek magunkra és másokra is hatást gyakorolnak.
Mint minden energia ami láthatatlan számunkra, kiterjed és rezeg, így jutva el és keresve hasonló rezgésű társait, hogy összekapaszkodva hömpölyögjenek tovább egyre nagyobb és nagyobb fellegként borítsák be azt a teret, amit emberi tudatmezőnek nevezünk.



Ebből könnyen táplálkoznak azok, akik inkább introveltált, fáradékony, bús, szomorú, ingerült, dühös, haragos, irigy, neheztelő,hazug vagy inkább hamis emberek, akik nehezen ismerik fel, hogy az élet célja leküzdeni negatív tulajdonságainkat, azaz amivel mérgezzük magunkat, és a pozitív felé haladni amik élettelivé, fiatalossá, boldoggá varázsolnak.

LELKI MÉRGEK

Lelki mérgeink a negatív gondolatokból fakadó negatív érzéseink.Az ember nem kerülheti el ezeket, élete során számos helyzet adódik amikor ingerült, szomorú. A kérdés az, hogy meddig érleli, növeszti magában ezeket az érzéseket? Minél tudatosabban él valaki annál hamarabb elengedi magából, túl jut rajta, mert megérti, csak árt magának vele,de a helyzet megoldásán nem segít.


TESTI MÉRGEK

Testi mérgeink amit eszünk, iszunk és belélegzünk, beszívja bőrünk.

A test legnagyobb felülete, szerve a bőr. Bőrünk érintkezik a külvilággal, és hatással van rá közvetlenül is a természet és a Nap.
A bőrünkbe szívott tisztítószerek és kozmetikumok mérgező hatása, a Nap, szél romboló hatása, amik csökkentésére törekednünk kell. Sok jó hatású drága, és jó hatású, házi szer ismert ezek csökkentésére.
Hetente 1x végezzünk tiszta, jó minőségű sós fürdőt.

A belélegzett levegő minősége, a fémekkel telített városi levegő aminek kiegyensúlyozását a természetben járás, és a fémek méregtelenítése  tudja ellensúlyozni. A természetben a mély légzések sokat segítenek a tüdő és a vér tisztításában.
A nehézfémeket a levegővel és a mosatlan zöldséggel és gyümölccsel visszük be szervezetünkbe.


A nehézfémek ellenszerei a spirulina alga és a szelén, de komolyabb mérgezés esetén orvoshoz kell fordulni.
A mérgezés tüneteit és leírásait itt olvashatod:

.

Végre eljutottunk az ételekhez. Lúgos hatású zöldségek amik az egyensúlyhoz segítenek:


MÁK,CÉKLA,KURKUMA.PAPAJA,CITROM,.GYÖMBÉR


 UBORKA, RÉPA

A fűszerek támogatása elengedhetetlen akár diétázunk, akár a mindennapi étkezésben ízesítjük ételeinket. Kiegyensúlyozó, ízfokozó hatásuk varázslatosan változtatja át az ételek élettani hatását.




A lúgosító ételeket a következő írásomban találod.


2013. július 30., kedd

ARCTORNA- ARC AKUPRESSZÚRA

Arcunk térképe, ahogy a talpunk, minden szervet tartalmaz és 57 izom működteti.
Az élet külső- környezeti hatás és belső- lelki, szervi hatásai nyomot hagynak az arcon.
 Az arc akupresszúrával, mint alternatív gyógymóddal sok mindet meg tudunk előzni, és korrigálni.
Ha rendszeresen végzünk arcizom tornát arcunk meghálálja és fiatalossá, élettelivé válik.



Érdemes szakembertől megtanulni az arcjóga, arctorna fogásait. A teljesség igénye nélkül válogattam össze az arc akupresszúra és az arctorna fogásait.

sajnos törölték--


Az arcjóga jótékony hatásai:

  • az ajkak teltebbé vállnak
  • az arcszín élénkebb lesz
  • az orr mérete csökken
  • a szem alatti táskák visszahúzódnak
  • a szemöldök szemhéj megemelkedik
  • a toka visszahúzódik
  • a nyakbőr feszes lesz


Ingyenes letöltés:


Az arctorna akkor hatékony, ha megfelelő étkezéssel, és lelki békével társul.




Kínai látásjavító, frissítő masszázs 4 lépésben 


                                                 Szemjavító akupresszúra itt található







2013. július 26., péntek

ÖRÖK LÉLEK FIATALSÁGA

A lelkünk örök, de formálható, hiszen lelki fejlődésünk folyamatos.
 Hogy milyen töltéssel ( pozitív, negatív, semleges )ruházzuk fel földi tartózkodásai alatt, csakis rajtunk múlik.
Mire a testünk eléri a 35 évet elkezd sorvadni, bekapcsolnak a genetikai kódok és a halál felé közelít.
Addigra az ember rengeteg tapasztalatot gyűjt össze, ami folyamatosan hat rá, formálja.
Mivel a negatív üzemmód mindig a könnyebb út, ebből többet szed össze. Kialakulnak a már-már hozzánőtt jellemvonások, az automata reakció rendszerek ördögi köre, amit akár észre sem vesz.
A lélek mint összekötő a test és a szellem ( alacsonyabb tudat) között, nagyon sokat segíthet, vagy ronthat életünkön,sorsunkon.
Az egyik  legnagyobb feladat lelkünk megismerése és jobbá, nemesebbé tétele, azaz a lélekfejlődés.
Ha az eddigi életünk során sok negatívumot szedtünk össze, mert vétünk az írt és íratlan etikai szabályok ellen -ezáltal önmagunk ellen,- lelki terheink a testünkben nyilvánulnak meg betegségben.







A testünket, lelkünket megbetegítő mérgek, lelki motívumok:

- hosszan tartó sérelmek, sértődések, irigység, harag, neheztelés,kapzsiság, gyűlölet, bánat, keserűség
- szeretethiány érzet, elkülönülés, rossz akarat, egoizmus,
- önpusztító gondolatok
- helytelen  táplálkozás, helytelen életmód

Minden negatív emóció, érzés, érzet amit kiengedünk magunkból belekerül egy közös negatív masszába és többszörös erővel hat az adóra és az arra érzékeny védtelen befogadóra.
Ha ezt felfogtuk és elfogadtuk van remény a változásra.
Nem csak észre kell venni magunkban ezeket az érzéseket, hanem minél hamarabb megtalálni a bennünk rejlő valódi okot, de még ennél is fontosabb hogy kiürítsük magunkból mielőtt a tudat alatti tartományba pottyanna, a mélylélekbe.
Mert onnan már nagyon nehéz munka felkutatni, és felszínre hozni.
 És ha már ott van, ellenünk dolgozik anélkül, hogy tudomásunk lenne róla.

A testünket, lelkünket építő, feltöltő lelki motívumok:

-szeretet, megbocsátás, irgalom, nagylelkűség, hűség
- öröm, összetartozás érzés, jóság, békesség, türelem, szelídség,
- helyes mérték, helyes táplálkozás, mozgás öröme

Az irgalom, az ítélet nélküli feltétlen szeretet. Isten vagy másképp az EGY bennünk.
Nos ha a lélek fiatalságára törekszünk, mindenképpen szükséges a változtatásokat meghozni lelkivilágunkban. Ezt a döntés sorozatos lehetőségek követik a bizonyításra, amelyek között jócskán akadnak az ellenkező irányba visszahúzó erők, különösen a család oldaláról.(Nekik úgy vagyunk jók ahogy eddig voltunk) De ha elszántak vagyunk és hiszünk magunkban, hisszük, hogy képesek vagyunk változtatni hozzáállásunkon a világhoz, az egyes emberhez, meglátjuk a fényt az alagút végén és már nem akarunk majd letérni a változás útjáról, az örök körforgásról.











2013. július 25., csütörtök

FINOM, EGÉSZSÉGES GYORS ÉTELEK


 RECEPTEK SILVIÁTÓL A CUCINA GREEN WEBOLDALRÓL

ZÖLDPAPRIKA SERPENYŐBEN SÜTVE PARADICSOMSZÓSSZAL

1 kg paprika
1 g. fokhagyma
olívaolaj

40 dkg hámozott paradicsom, vagy szósz




Egy tapadás mentes edényben kevés olíva olajon a zöld paprikákat- aki szereti csípősen is- amiket előzőleg kicsumáztunk, kicsit megsütjük nagy hőfokon. Olyan lesz, mintha grilleznénk. Rádobjuk az apróra vágott fokhagymát, sót és nyakon öntjük a paradicsomszósszal, amitől finom krémes lesz.
Összesütjük egy kicsit hogy a leve elpárologjon.


                                                 

CUKKINI GOMBÓCOK  SÜTVE

50 dkg cukkini
30 dkg burgonya
1 g fokhagyma
só, bors, szerecsendió
zsemlemorzsa
olíva olaj
esetleg reszelt sajt

A cukkinit és a burgonyát durva reszelőn lereszeljük, és olajon összepároljuk a fokhagymával és a fűszerekkel 10 perc alatt lefedve, majd fedő nélkül kicsit lesütjük.
Kiöntjük hűlni, és  zsemlemorzsával, ha nem diétázunk reszelt sajttal, gombócot gyúrunk belőle.

Serpenyőben kevés olajon megsütjük aranysárgára, vagy kikent tepsiben sütőben 200 fokon 10 percig. Isteni és gyors!




RAKOTT BROKKOLI JOGHURTTAL

80 dkg brokkoli
40 dkg fekete olívabogyó
fél hagyma
3 ek. olaj
1 tojás sárgája
2 ek. reszelt sajt
1 pohár joghurt
só, bors
vaj
2-3 szardella

A megmosott brokkolit tegyük fel  fedő nélkül főni, sós vízben ropogósig.
Amíg fő, az olajon  apróra vágott hagymát és a kimagozott szeletelt olívabogyót átsütjük.Aki teheti 2-3 db apróra vágott szardellát is belekeverhet, majd a főtt brokkolival átkeverjük.
Kivajazunk egy jénai tálat vagy tepsit, és beleöntjük a brokkolit
A tojás sárgáját sóval borssal kikeverjük és a joghurttal egyenletesen simává keverjük.
Meglocsoljuk vele a brokkolit és parmezánnal, vagy egyéb sajttal megszórjuk.
180 fokon megsütjük aranysárgára.



KÁPOSZTÁS RIZOTTÓ

1 kisebb fej káposzta
fél hagyma
oíivaolaj
1 pohár fehérbor
4 evőkanál parmezán
30 dkg rizs
só, bors

A káposztát megmossuk, és csíkokra vágjuk
Az olajat felmelegítjük és az apróra vágott hagymát megpirítjuk. Rátesszük a káposztát és pároljuk 10 percig.
Beleöntjük a bort és a fűszereket és fedő nélkül hagyjuk, hogy elpárologjon a leve kevergetve.
A rizst megfőzzük és összekeverjük a káposztával, majd a serpenyőben még összesütjük pár percig, hogy az ízek elkeveredjenek a rizsben.
Szórjuk meg parmezánnal bőven.



ZÖLDBAB ÉS BURGONYA  PARADICSOMMAL

60 dkg zöldbab
5-6 burgonya
2 g. fokhagyma
1 doboz hámozott paradicsom
olaj, petrezselyem, só

A zöldbabot megtisztítjuk, mossuk és megpároljuk kevés sóval. A vizében
a meghámozott, megmosott és 2 cm-re vágott  burgonyát megfőzzük.
Amíg fő, a szószt elkészítjük. Az olajon megfuttatjuk az apróra vágott fokhagymát, és ha barnul rátesszük a paradicsomot. 15 percig fedő nélkül alacsonyabb lángon főzzük.
A végén sózzuk, beleöntjük a zöldségeket és nagy marék petrezselymet adunk hozzá. 
Akár hidegen is fogyasztható.



Rukkolás omlett

4 tojás
2 marék rukkola
reszelt parmezán
só, szerecsendió, olaj

A tojásokat egy tálban fel kell verni sóval kicsi vízzel és a reszelt sajttal. Beleszórjuk a rukkolát, amit előtte apróbbra vágtunk, és szerecsendiót reszelünk rá.
Serpenyőben kevés olajon 4-5 perc alatt átsütjük az alját, majd megfordítjuk és készre sütjük.



Rakott paradicsomos padlizsán

1 kg padlizsán
40 dkg mozzarella
kevés parmezán
1 üveg paradicsom
bazsalikom
1-2 gerezd fokhagyma
olaj, só, bors


A padlizsánokat mosás után szeletekre vágjuk és megsózzuk mindkét oldalát. Beletesszük egy nagyobb szűrőbe és hagyjuk hogy levet eresszen.
Papírtörlővel leitatjuk és serpenyőben kevés olajat öntve mindkét oldalán megsütjük szép aranybarnára mindkét oldalukat.Az olajat mindig pótoljuk ha felszívja a padlizsán.
Kevés olajon megfuttatjuk a fokhagymát, ráöntjük a paradicsomot és lassan főzzük kb fél órát főzzük, míg sűrűsödik. A végén beletesszük a bazsalikomot.
Egy jénai tálba vagy tepsibe rétegezzük a következők szerint:
Aljára paradicsom szósz kerül, majd 1 réteg padlizsán, hogy átfedjék egymást és a szeletelt mozzarella, a tetejét pedig megszórjuk parmezánnal. Borssal a paradicsomot is és a padlizsánt is megszórhatjuk ha pikánsabban szeretnénk.
Rétegezzük a hozzávalókat úgy, hogy a tetejére paradicsomszósz és a sajtok kerüljenek.
180 fokon kb. fél órát sütjük.

folytatom...

2013. július 22., hétfő

VÍZ

A VÍZ- MIT ÖSSZETARTÓ ERŐ

A víz elemhez főleg a lelket rendeljük hozzá, az érzelmeket, érzeteket.






Ha kontrollálatlan, romboló hatású, ha sok van sarasít, ha kevés kiszáradást okoz testnek és léleknek egyaránt.
Testünket tekintve a vese, húgyhólyag és az érzékszervek kapcsolata.
Érzékszervek, mint látás, hallás, tapintás ízlelés.
A sós íz társul hozzá és a kék és fekete színű ételek.
Nagyon fontos információ, hogy a szerveink különböző vízminőségben tudnak létezni. 
Ezért fontos a bevitt folyadék, víz minősége és a lelki állapotunk, hiszen nagyon szoros kapcsolata van az érzelmekkel, amik befolyással bírnak cselekedeteinkre (gondolat, szó, tett ) így  a vízre, mint mindent felvevő közvetítő közeg, amit megiszunk.

Alapanyagok:

halfélék,lencse, fekete bab,fekete lencse,fekete szőlő,szeder, áfonya, árpa,kaviár, kagyló, algák, szójaszósz, csicseriborsó,fekete rizs,kagyló, só, szilva, káposzta

Valójában minden élelmiszer besorolható az elemekhez, többnyire több elemhez is rendelhetőek. Próbáltam  többnyire a  tisztán besorolhatóakat választani.

Az elemi diétákban a leírt élelmiszerek az adott elemet erősítik. Tehát az elem hiánya esetén ajánlott tisztán választani szín és alapanyag szerint az ételeket.
A harmonikus étkezésben minden elem benne van.