Fordító, Translate

2013. október 1., kedd

ISTENI LÚGOS ÉTELEK RECEPTJE


Reszelt édeskömény és narancs saláta 
 
1 nagy  narancs
1  édeskömény ( édeskömény levelek a díszítéshez)
1 sárgarépa
1  citrom leve
Olívaolaj
Só ízlés szerint
 
1) Az édesköményt legvékonyabban  zöldséghámozóval szeleteljük fel. 
2.) Citrommal a édesköményt meglocsoljuk és hagyjuk, amíg elkészül a többi összetevő
3) A zöldség hámozóval a sárgarépát is szeleteljük fel. 
4) A narancs héját vágjuk le egy késsel. Lehet,   vékony kerek szeletekre vagy kisebb háromszögekre vágni, ahogy könnyebb enni.
5) Azt hiszem, az édeskömény levelek nagyon szépek, így vágtam néhány édeskömény levelet a díszítéshez
6.) Keverjük össze  olívaolajjal, citromlével és sóval ízlés szerint.

 



Kamut Bulgur Grillezett tofu fokhagymás parajjal

Előkészítés - 30 perc

  2főre
  • ½ csésze  Bulgur  
  •   1 ½ csésze növényi erőlevest
  •   1. darab tofu  
  • 1 zacskó  spenót
  •   1 fokhagyma  
  •   Olívaolaj  
  •   himalája só és bors ízlés szerint  
  •   szója sajt, ha akarod

  1.  ½ csésze Bulgurt megfőzünk 1 ½ csésze növényi erőlevesben. Az arány kell 1:3 bulgur víz(leves). A bulgurt meg lehet főzni rizsfőzőben is.   
  2. Vágjuk a tofut 1 cm vastag szeletekre, és grillezzük őket egy palacsintasütő serpenyőben. Ízesítsük sóval vagy a kedvenc fűszerekkel. Én mindig himalája sóval   szoktam amely lúgos és  az egyik legtisztább formája a sónak.  
  3.   Finomra vágjuk a fokhagymát. Futtasuk meg őket egy serpenyőben kis olívaolajjal aranybarnára  
  4.   Adjuk hozzá a spenótot serpenyőben, és keverjük el. Adjunk hozz a spenótot és néhány percig főzzük. 




Zöldség leves másképp

Hozzávalók:
1 liter zöldségleves
 1kockára vágott fehér hagyma
 3 vágott sárgarépa
 3 vágott zellerszár
Marék zöldbab
 4  piros burgonya (nem kötelező)
Marék friss bébi spenót levelek (nem kötelező)
Cayenne bors, szárított bazsalikom, tengeri só és bors ízlés szerint


Minden összetevő, kivéve a spenót és fűszerek a forraljuk egy nagy fedett fazékban, majd hagyjuk lassú tűzön körülbelül 40 percig, vagy amíg zöldségeket megpuhulnak, alkalmanként megkeverve. Adjuk a spenótot és a fűszereket hozzá egy-két perccel mielőtt elkészül. Keverjük össze, és tálaljuk.


 

Hajdina palacsinta 

Hozzávalók
1 csésze hajdina liszt
2 tojás
1 evőkanál olívaolaj
1/2 teáskanál só
1/2 liter víz
3 evőkanál olívaolaj 

Keverjük, hozzá az összes hozzávalót 1 percig.

Hagyjuk állni 2 órán keresztül, egy ruhával a tetején a tálba. Olajat tegyünk a  a serpenyőben, és  mindkét oldalát süssük át a  forró
serpenyőben.

 Sós szirupot készíthetünk hozzá olíva olajból, sóval , fokhagymával.



Borsós pesto

Hozzávalók 4 főre
 

 
2 csésze borsó (friss vagy fagyasztott)
1 csésze bab ( friss vagy fagyasztott is jó)
1/3 avokádó
1 gerezd fokhagyma
1/3 csésze olaj, len-vagy olívaolaj
Himalája só ízlés szerint (én szoktam használni körülbelül 1/2 teáskanál)
Egy maroknyi friss menta
3 friss ág koriander
1 citrom és a héja a fél citromnak

Ez egy egyszerű lúgos étrend recept. Először is, csak meg kell mosni a borsót és/vagy a babot, és  forraljuk két percig, ha a víz felforrt.
Miután végeztünk (szó szerint, 120 másodperc minden amit szükséges ), tegyük őket egy szűrőedénybe majd helyezzük egy turmixgépbe a többivel :avokádó, fokhagyma, olaj, só, menta,  koriander.  Most adjunk hozzá egy kevés citromlevet.

 
Avokádós pestos tészta

  • 4 érett avokádó / hámozott és kimagozott/
  • 3 1/2 csésze friss bazsalikom
  • 1 csésze hidegen sajtolt oliva olaj 
  • 1 1/2 csésze apróra vágott  mandula 
  • 1/4 csésze friss citromlé
  • 2 evőkanál apróra vágott fokhagyma
  • 1 teáskanál vagy 1 1/4 teáskanál tengeri só 
  1. Helyezze az összes összetevőt a aprítóba vagy turmixba.
    • A tészta:
    • 1 csomag gluténmentes spagetti tésztát kifőzünk. 
    • 4  cukkinit zöldséghámozóval felhámozóval szeleteljük fel, és olajon dinszteljük meg
    • nyers apróra vágott mandula
    • reszelt citromhéj
          A kifőtt tésztára tesszük a cukkinit a pestot és a mandulát reszelt citromhéjjal. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése