Reszelt édeskömény és narancs saláta
1 nagy narancs
1 édeskömény ( édeskömény levelek a
díszítéshez)
1 sárgarépa
1 citrom leve
Olívaolaj
Só ízlés szerint
1) Az édesköményt legvékonyabban zöldséghámozóval szeleteljük fel.
2.) Citrommal a édesköményt meglocsoljuk és hagyjuk, amíg elkészül a többi összetevő
3) A zöldség hámozóval a
sárgarépát is szeleteljük fel.
4) A narancs héját vágjuk le egy késsel. Lehet,
vékony kerek szeletekre vagy kisebb háromszögekre vágni, ahogy könnyebb enni.
5) Azt hiszem, az édeskömény levelek nagyon szépek, így
vágtam néhány édeskömény levelet a díszítéshez
6.) Keverjük össze
olívaolajjal, citromlével és sóval ízlés szerint.
Kamut Bulgur
Grillezett tofu fokhagymás parajjal
Előkészítés - 30 perc
2főre
- ½ csésze Bulgur
- 1 ½ csésze növényi erőlevest
- 1. darab tofu
- 1 zacskó spenót
- 1 fokhagyma
- Olívaolaj
- himalája só és bors ízlés szerint
- szója sajt, ha akarod
- ½ csésze Bulgurt megfőzünk 1 ½ csésze növényi erőlevesben. Az arány kell 1:3 bulgur víz(leves). A bulgurt meg lehet főzni rizsfőzőben is.
- Vágjuk a tofut 1 cm vastag
szeletekre, és grillezzük őket egy palacsintasütő serpenyőben. Ízesítsük
sóval vagy a kedvenc fűszerekkel. Én mindig himalája sóval
szoktam amely lúgos és az egyik legtisztább formája a sónak.
- Finomra vágjuk a fokhagymát. Futtasuk meg őket egy serpenyőben kis olívaolajjal aranybarnára
- Adjuk hozzá a spenótot serpenyőben, és keverjük el. Adjunk hozz a spenótot és néhány percig főzzük.
Zöldség leves másképp
Hozzávalók:
1 liter zöldségleves
1kockára vágott fehér hagyma
3 vágott sárgarépa
3 vágott zellerszár
Marék zöldbab
4 piros burgonya (nem kötelező)
Marék friss bébi spenót levelek (nem kötelező)
Cayenne bors, szárított bazsalikom, tengeri só és bors ízlés szerint
1kockára vágott fehér hagyma
3 vágott sárgarépa
3 vágott zellerszár
Marék zöldbab
4 piros burgonya (nem kötelező)
Marék friss bébi spenót levelek (nem kötelező)
Cayenne bors, szárított bazsalikom, tengeri só és bors ízlés szerint
Minden
összetevő, kivéve a spenót és fűszerek a forraljuk egy nagy fedett fazékban, majd
hagyjuk lassú tűzön körülbelül 40 percig, vagy amíg zöldségeket megpuhulnak,
alkalmanként megkeverve. Adjuk a spenótot és a fűszereket hozzá
egy-két perccel mielőtt elkészül. Keverjük
össze, és tálaljuk.
Hajdina palacsinta
Hozzávalók
1 csésze
hajdina liszt
2 tojás
1 evőkanál olívaolaj
1/2 teáskanál só
1/2 liter víz
3 evőkanál olívaolaj
Keverjük, hozzá az összes hozzávalót 1 percig.
Hagyjuk állni 2 órán keresztül, egy ruhával a tetején a tálba. Olajat tegyünk a a serpenyőben, és mindkét oldalát süssük át a forró serpenyőben.
2 tojás
1 evőkanál olívaolaj
1/2 teáskanál só
1/2 liter víz
3 evőkanál olívaolaj
Keverjük, hozzá az összes hozzávalót 1 percig.
Hagyjuk állni 2 órán keresztül, egy ruhával a tetején a tálba. Olajat tegyünk a a serpenyőben, és mindkét oldalát süssük át a forró serpenyőben.
Sós szirupot készíthetünk hozzá olíva olajból, sóval , fokhagymával.
Borsós pesto
Hozzávalók 4 főre
2 csésze borsó (friss vagy fagyasztott)
1 csésze bab ( friss vagy fagyasztott
is jó)
1/3 avokádó
1 gerezd fokhagyma
1/3 csésze olaj, len-vagy olívaolaj
Himalája só ízlés szerint (én
szoktam használni körülbelül 1/2 teáskanál)
Egy maroknyi friss menta
3 friss ág koriander
1 citrom és a héja a fél citromnak
Ez egy egyszerű lúgos étrend recept.
Először is, csak meg kell mosni a borsót és/vagy a babot, és forraljuk két percig, ha a víz felforrt.
Miután végeztünk (szó szerint, 120 másodperc minden
amit szükséges ), tegyük őket egy szűrőedénybe majd helyezzük egy turmixgépbe a többivel :avokádó,
fokhagyma, olaj, só, menta, koriander. Most adjunk hozzá egy kevés citromlevet.
- 4 érett avokádó / hámozott és kimagozott/
- 3 1/2 csésze friss bazsalikom
- 1 csésze hidegen sajtolt oliva olaj
- 1 1/2 csésze apróra vágott mandula
- 1/4 csésze friss citromlé
- 2 evőkanál apróra vágott fokhagyma
- 1 teáskanál vagy 1 1/4 teáskanál tengeri só
- Helyezze az összes összetevőt a aprítóba vagy turmixba.
-
- A tészta:
- 1 csomag gluténmentes spagetti tésztát kifőzünk.
- 4 cukkinit zöldséghámozóval felhámozóval szeleteljük fel, és olajon dinszteljük meg
- nyers apróra vágott mandula
- reszelt citromhéj
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése