RECEPTEK SILVIÁTÓL A CUCINA GREEN WEBOLDALRÓL
ZÖLDPAPRIKA SERPENYŐBEN SÜTVE PARADICSOMSZÓSSZAL
1 kg paprika
1 g. fokhagyma
olívaolaj
só
40 dkg hámozott paradicsom, vagy szósz
Egy tapadás mentes edényben kevés olíva olajon a zöld paprikákat- aki szereti csípősen is- amiket előzőleg kicsumáztunk, kicsit megsütjük nagy hőfokon. Olyan lesz, mintha grilleznénk. Rádobjuk az apróra vágott fokhagymát, sót és nyakon öntjük a paradicsomszósszal, amitől finom krémes lesz.
Összesütjük egy kicsit hogy a leve elpárologjon.
CUKKINI GOMBÓCOK SÜTVE
50 dkg cukkini
30 dkg burgonya
1 g fokhagyma
só, bors, szerecsendió
zsemlemorzsa
olíva olaj
esetleg reszelt sajt
A cukkinit és a burgonyát durva reszelőn lereszeljük, és olajon összepároljuk a fokhagymával és a fűszerekkel 10 perc alatt lefedve, majd fedő nélkül kicsit lesütjük.
Kiöntjük hűlni, és zsemlemorzsával, ha nem diétázunk reszelt sajttal, gombócot gyúrunk belőle.
Serpenyőben kevés olajon megsütjük aranysárgára, vagy kikent tepsiben sütőben 200 fokon 10 percig. Isteni és gyors!
RAKOTT BROKKOLI JOGHURTTAL
80 dkg brokkoli
40 dkg fekete olívabogyó
fél hagyma
3 ek. olaj
1 tojás sárgája
2 ek. reszelt sajt
1 pohár joghurt
só, bors
vaj
2-3 szardella
A megmosott brokkolit tegyük fel fedő nélkül főni, sós vízben ropogósig.
Amíg fő, az olajon apróra vágott hagymát és a kimagozott szeletelt olívabogyót átsütjük.Aki teheti 2-3 db apróra vágott szardellát is belekeverhet, majd a főtt brokkolival átkeverjük.
Kivajazunk egy jénai tálat vagy tepsit, és beleöntjük a brokkolit
A tojás sárgáját sóval borssal kikeverjük és a joghurttal egyenletesen simává keverjük.
Meglocsoljuk vele a brokkolit és parmezánnal, vagy egyéb sajttal megszórjuk.
180 fokon megsütjük aranysárgára.
KÁPOSZTÁS RIZOTTÓ
1 kisebb fej káposzta
fél hagyma
oíivaolaj
1 pohár fehérbor
4 evőkanál parmezán
30 dkg rizs
só, bors
A káposztát megmossuk, és csíkokra vágjuk
Az olajat felmelegítjük és az apróra vágott hagymát megpirítjuk. Rátesszük a káposztát és pároljuk 10 percig.
Beleöntjük a bort és a fűszereket és fedő nélkül hagyjuk, hogy elpárologjon a leve kevergetve.
A rizst megfőzzük és összekeverjük a káposztával, majd a serpenyőben még összesütjük pár percig, hogy az ízek elkeveredjenek a rizsben.
Szórjuk meg parmezánnal bőven.
ZÖLDBAB ÉS BURGONYA PARADICSOMMAL
60 dkg zöldbab
5-6 burgonya
2 g. fokhagyma
1 doboz hámozott paradicsom
olaj, petrezselyem, só
A zöldbabot megtisztítjuk, mossuk és megpároljuk kevés sóval. A vizében
a meghámozott, megmosott és 2 cm-re vágott burgonyát megfőzzük.
Amíg fő, a szószt elkészítjük. Az olajon megfuttatjuk az apróra vágott fokhagymát, és ha barnul rátesszük a paradicsomot. 15 percig fedő nélkül alacsonyabb lángon főzzük.
A végén sózzuk, beleöntjük a zöldségeket és nagy marék petrezselymet adunk hozzá.
Akár hidegen is fogyasztható.
Rukkolás omlett
4 tojás
2 marék rukkola
reszelt parmezán
só, szerecsendió, olaj
A tojásokat egy tálban fel kell verni sóval kicsi vízzel és a reszelt sajttal. Beleszórjuk a rukkolát, amit előtte apróbbra vágtunk, és szerecsendiót reszelünk rá.
Serpenyőben kevés olajon 4-5 perc alatt átsütjük az alját, majd megfordítjuk és készre sütjük.
Rakott paradicsomos padlizsán
1 kg padlizsán
40 dkg mozzarella
kevés parmezán
1 üveg paradicsom
bazsalikom
1-2 gerezd fokhagyma
olaj, só, bors
A padlizsánokat mosás után szeletekre vágjuk és megsózzuk mindkét oldalát. Beletesszük egy nagyobb szűrőbe és hagyjuk hogy levet eresszen.
Papírtörlővel leitatjuk és serpenyőben kevés olajat öntve mindkét oldalán megsütjük szép aranybarnára mindkét oldalukat.Az olajat mindig pótoljuk ha felszívja a padlizsán.
Kevés olajon megfuttatjuk a fokhagymát, ráöntjük a paradicsomot és lassan főzzük kb fél órát főzzük, míg sűrűsödik. A végén beletesszük a bazsalikomot.
Egy jénai tálba vagy tepsibe rétegezzük a következők szerint:
Aljára paradicsom szósz kerül, majd 1 réteg padlizsán, hogy átfedjék egymást és a szeletelt mozzarella, a tetejét pedig megszórjuk parmezánnal. Borssal a paradicsomot is és a padlizsánt is megszórhatjuk ha pikánsabban szeretnénk.
Rétegezzük a hozzávalókat úgy, hogy a tetejére paradicsomszósz és a sajtok kerüljenek.
180 fokon kb. fél órát sütjük.
folytatom...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése