A víz elemhez főleg a lelket rendeljük hozzá, az érzelmeket, érzeteket.
Ha kontrollálatlan, romboló hatású, ha sok van sarasít, ha kevés kiszáradást okoz testnek és léleknek egyaránt.
Testünket tekintve a vese, húgyhólyag és az érzékszervek kapcsolata.
Érzékszervek, mint látás, hallás, tapintás ízlelés.
A sós íz társul hozzá és a kék és fekete színű ételek.
Nagyon fontos információ, hogy a szerveink különböző vízminőségben tudnak létezni.
Ezért fontos a bevitt folyadék, víz minősége és a lelki állapotunk, hiszen nagyon szoros kapcsolata van az érzelmekkel, amik befolyással bírnak cselekedeteinkre (gondolat, szó, tett ) így a vízre, mint mindent felvevő közvetítő közeg, amit megiszunk.
Alapanyagok:
halfélék,lencse, fekete bab,fekete lencse,fekete szőlő,szeder, áfonya, árpa,kaviár, kagyló, algák, szójaszósz, csicseriborsó,fekete rizs,kagyló, só, szilva, káposzta
Valójában minden élelmiszer besorolható az elemekhez, többnyire több elemhez is rendelhetőek. Próbáltam többnyire a tisztán besorolhatóakat választani.
Az elemi diétákban a leírt élelmiszerek az adott elemet erősítik. Tehát az elem hiánya esetén ajánlott tisztán választani szín és alapanyag szerint az ételeket.
A harmonikus étkezésben minden elem benne van.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése